WEDDING BELLS ALERT!

Wat moet je weten van de trouwlocatie

De trouwlocatie zet je zeker één jaar van tevoren vast. Gaat het om een populaire locatie (op een populaire trouwdatum), dan is het niet gek om deze 2 tot 1,5 jaar van tevoren te reserveren. Lang he? I know! Ik was ook verbaasd toen ik in 2016 voor een bruidspaar een gewilde trouwlocatie wilde reserveren en deze voor 2017 bijna elk weekend vol bleek. Enfin, heb je een locatie op het oog? Als je deze vragen meeneemt, ben je goed op weg in de voorbereiding van jullie droomhuwelijk.

Bereikbaarheid

Is de locatie makkelijk bereikbaar per openbaar vervoer? Zijn er voldoende parkeerplaatsen? Is het betaald parkeren? Deze informatie kun je toevoegen aan de uitnodiging. Behalve de bereikbaarheid naar de zaal is de bereikbaarheid IN de zaal net zo belangrijk. Kun je goederen makkelijk in- en uitladen? Is er een lift aanwezig? Een zaal met trappen is niet zo handig voor de gasten die slecht ter been zijn of een rolstoelgebruiker is. Vraag of er een lift aanwezig is voor de gasten en een invalidentoilet.

Faciliteiten

Niet elke trouwlocatie heeft een standaard uitrusting waar je (kosteloos) gebruik van kan maken. Vraag na of er gebruik gemaakt kan worden van de keuken, keukengerei, oven, magnetron en check of deze ook daadwerkelijk aanwezig/ compleet zijn. Sommige zalen hebben ook shaving dishes. Denk dan wel aan brandgel. Als je echt servies wilt gebruiken, vraag naar de aantallen die zij beschikbaar hebben en of er een vaatwasser of spoelkeuken aanwezig is. Last but not least: vraag de locatie of het toegestaan is een live band te laten spelen!

Extra diensten en services

Misschien heeft de trouwlocatie diensten waar je gebruik van kunt maken. Denk aan bedienend personeel en decoratie. Scheelt jou weer zoekwerk, mits het binnen het budget past. Maar ook het aantal stoelen, tafels, statafels, podium en geluidsinstallatie. Vraag na van welke ruimtes je gebruik mag maken. Denk aan de meest belangrijke ruimte: de bruidskamer (die op slot kan)!

Verzekering en voorwaarden

Hoe is de zaal verzekerd? Wat gebeurd er als de trouwlocatie vlak voor de trouwdatum te maken krijgt met bijvoorbeeld brand? Wat zijn de algemene voorwaarden met betrekking tot annuleren?

We need to know more!

Voor the perfect wedding wil je nog veel meer weten van de trouwlocatie. In een handig overzicht heb ik alle vragen voor je op een rijtje gezet. Handig om mee te nemen als je de trouwlocatie gaat bezichtigen!

Download hier de vragenlijst

Heb je hulp nodig bij het vinden van de jullie perfecte trouwlocatie? Stuur een mail naar info@hamidahamerslag.nl Want ook voor het vinden van jullie droomlocatie kan je ons inschakelen!

Door alle hectiek in de voorbereidingen van jullie huwelijk, kan je weleens iets over het hoofd zien. Mijn WEDDING BELLS zijn bedoeld om je ALERT te houden tijdens het organiseren en voorbereiden van jullie awesome wedding. Bekijk hier de waardevolle tips, inspiratie en ideeën.

Lees nog meer tips & tricks

Vorige blog Volgende blog


Volg ons op social media
voor meer tips en inspiratie

De privacy van onze klanten en hun gasten hebben wij hoog in het vaandel staan. De foto's die gepubliceerd zijn, is met toestemming gepubliceerd. Mocht je er ongewenst toch tussen staan, stuur dan een berichtje naar: info@hamidahamerslag.nl 

© Copyright Weddings & Celebrations by Hamida Hamerslag  |  De Wedding Workshop |  Masterclass multiculturele weddingplanning | KvK: 64883620  | Algemene voorwaarden | Privacystatement |  Ontwerp & realisatie: MM