WEDDING BELLS ALERT!

Het huwelijksaanzoek

Alhoewel er steeds meer vrouwen zijn die hun vriend ten huwelijk vragen, ligt deze taak toch grotendeels in de handen van de man. Want heren, hoe geëmancipeerd wij vrouwen ook zijn, ladies stay ladies en wij houden van romantische verrassingen. Van alle aanstaande bruidsparen die ik spreek voor het plannen van hun droomhuwelijk, heeft 99% GEEN huwelijksaanzoek gedaan…. I repeat: 99% heeft GEEN huwelijksaanzoek gedaan! Are u as shocked, as I am?! Reden voor mij om een handje helpen. Lees hier de 10 tips voor het huwelijksaanzoek.

1. It's all about timing

Denk na over een datum. De eerste kus, jullie eerste date of de dag dat jullie elkaar voor het eerst hebben gezien. Of doe je het aanzoek liever tijdens een speciale gelegenheid? Haar verjaardag of juist een reünie van school waar jullie elkaar hebben leren kennen? Op een feest waar jullie elkaar hebben ontmoet? Heb je geen concrete speciale dag? Bedenk er dan één waarbij je nog ruim de tijd hebt om het huwelijksaanzoek te plannen.

2. Bedenk jouw masterplan

Hoe zou je het aanzoek willen doen? In het bijzijn van anderen, in een besloten kring of alleen met z’n tweetjes? Staat jouw geliefde graag in de belangstelling of juist niet? Hebben jullie kinderen en wil je hen erbij betrekken? Er zijn ontzettend veel manieren om een huwelijksaanzoek te doen. 

3. De verlovingsring 

Ga op zoek naar een verlovingsring. Houd rekening met haar lievelingskleur en ringmaat. Bezoek de juwelierszaken en doe inspiratie op. Vraag naar de levertijden en laat de ring alvast graveren.

4. Toestemming van de vader 

Een echte gentleman pakt het goed aan. Misschien een tikkeltje ouderwets, maar traditiegewijs hoort dit erbij.

5. De locatie 

Wil je het aanzoek in een restaurant doen of in een andere openbare ruimte? Informeer naar de mogelijkheden en kijk of er geen andere activiteiten op het programma van de locatie staan. Reserveer tijdig de beste plek in het restaurant.

6. The big question! 

Blijf je zenuwen de baas en vraag het haar precies zoals het is en zoals je het voelt. Simpel. Want als je er nog heel veel bij wilt gaan zeggen, heb je groot kans dat je de belangrijkste dingen, die rechtstreeks vanuit je hart komen, vergeet.

7. Waar bewaar je de spullen? 

Houd je het aanzoek in een openbare ruimte? Vraag of je de spullen één dag van tevoren kan neerzetten of vraag iemand die in het complot zit om deze bij hen te bewaren.

8. Leg het moment vast

Zorg ervoor dat iemand stiekem filmt of foto’s maakt. Vraag het aan het personeel van de locatie of een naaste die van jouw masterplan weet.

9. Masterplan B 

Doe je het aanzoek buiten? Wat als het regent? Heb je een auto gehuurd? Wat al de auto te laat arriveert? Houd altijd een plan B achter de hand.

10. She said YES! 

Na alle stiekeme voorbereidingen en nadat ze volmondig JA heeft gezegd, ga je natuurlijk niet meteen naar huis. Geniet van het moment en vier het met een dansje, een drankje en een romantische overnachting in een hotel. Gefeliciteerd, jullie zijn verloofd!

Door alle hectiek in de voorbereidingen van jullie huwelijk, kan je weleens iets over het hoofd zien. Mijn WEDDING BELLS zijn bedoeld om je ALERT te houden tijdens het organiseren en voorbereiden van jullie awesome wedding. Bekijk hier de waardevolle tips, inspiratie en ideeën.

Lees nog meer tips & tricks

Vorige blog Volgende blog


Volg ons op social media
voor meer tips en inspiratie

De privacy van onze klanten en hun gasten hebben wij hoog in het vaandel staan. De foto's die gepubliceerd zijn, is met toestemming gepubliceerd. Mocht je er ongewenst toch tussen staan, stuur dan een berichtje naar: info@hamidahamerslag.nl 

© Copyright Weddings & Celebrations by Hamida Hamerslag  |  De Wedding Workshop |  Masterclass multiculturele weddingplanning | KvK: 64883620  | Algemene voorwaarden | Privacystatement |  Ontwerp & realisatie: MM