Wedding
planning tips

Welkom bij de blog! Geniet van een mix van tips, verhalen en inspiratie.


DE TROUWTRENDS VAN 2022

Door de onzekere tijden door COVID, zien we tegenwoordig veelal bruiloften in een kleiner comité. En wat blijkt? Klein is net zo fijn en er wordt compleet uitgepakt. Bruidsparen gaan dit jaar over de top, verwennen zichzelf én de gasten. Van A tot Z en van klein naar groot en groter. Lees hieronder meer over de trouwtrends van 2022.

Trouwen in het buitenland

Geen honderden gasten op je bruiloft, maar alleen jouw dierbare naasten in een heerlijk zonovergoten vakantieland. Een intiem besloten ceremonie op het strand en later dinner, drinks & dancing onder de heldere sterrenhemel. Hoe romantisch is dat? 

Tip! Maak jouw destination wedding persoonlijk met een welkomstmand op de kamer van de gasten of regel jullie signature cocktails voor na de ceremonie.

Elopment wedding

Met z’n tweetjes compleet terugtrekken en elkaar het ja-woord geven. In Nederland of lekker in het buitenland. Plak er meteen de honeymoon achteraan. Alleen jij en jouw love...

... & let the rest of your lifes begin…

Weekend wedding

Trouwen in gezelschap van een select groepje, maar dan een compleet verzorgde weekend voor alle gasten: een overnachting, een gezamenlijke champagne ontbijt, een feestelijke brunche en een compleet verzorgde diner.

Tip! Bedenk leuke activiteiten voor in verschillende ruimtes van het hotel. Maak een programma voor de gasten, zodat zij precies weten wat er van hen verwacht wordt.

Backyard wedding

Op en top gestylde open tenten in de (achter)tuin of op een open landschap. Omdat de horeca moest sluiten, kwamen wij dit jaar met creatieve mogelijkheden om toch te kunnen trouwen. En dit zetten we ook in 2022 lekker door, yes!

Tip! Met bloemen en veel groen haal je de sfeer van buiten naar binnen. En met heel veel lichtjes creëer je een buitengewoon romantische sfeer. Houd rekening dat het in de zomer laat donker wordt. Staat de tent op het gras? Regel een houten vlonder vloer. Met high heels op het gras is het best lastig om met de voetjes van de vloer te gaan...

Going Big!

Uit noodzaak zagen we bruiloften met weinig gasten. MAAR naar aanloop van halverwege het jaar, zie ik toch een kleine stijging in het aantal gasten. Er komen steeds meer bruiloften met gasten van 100 naar 250 én eind 2022/ begin 2023 worden al bruiloften gepland met 1000 gasten! Je merkt écht dat men toe is aan een groot feest.

Big trend alert: bruidsparen die een lockdown huwelijk hebben gehad, maar alsnog een mega trouwfeest gaan geven zodra het kan - oh yes you go, bride & groom!

Dusty blue

Dit jaar maakt dusty blue zijn intrede, geïnspireerd door de serie Bridgerton. Grote trouwzalen, met hoge ramen en een kasteelachtige look passen hier perfect bij. Ultimate romance, I say! 

Tip: geef de gastentafels een themanaam, zoals de Duchess tafel voor de bruidsmeisjes, de High society tafel voor de ouders of Dukes tafel voor de groomsmen.

Earthy mixed

De aardse, natuurlijke tinten zien we ook dit jaar weer terug en breiden we meer uit. Love it! Gedroogde bloemen en pampgrass zijn een prachtige aanvulling. Houd het naturel met de kleuren beige, bruin en terracotta.  

Tip: naturel tinten passen bij elk jaargetijde van het jaar en zijn perfect te combineren met de kleuren burgundy, mosterdgeel, oudroze of roest. Gebruik voor de meubels hout en riet en styl af met matgoud.

Gedurfd & Gewaagd

Oh yes! Felle kleuren zijn mega in dit jaar: geel, roze, blauw, paars. Ideaal voor een zomerbruiloft!

Tip: kies een paar felle kleuren die de boventoon voeren en houdt de basiskleur wit. Zo springen de hoofdkleuren meer uit. Of kies één felle hoofdkleur en styl af met een mix van kleuren.

Zwart en Wit

Yes black & white is totally diggin' it this year! Kies je voor deze kleuren? Bedenk dan of je het modern en strak of juist een romantische tintje wilt geven. 

Tip: Bij een strakke moderne look past vierkante tafels met ronde cilindervazen met kaarsen. Bij een romantische touch, kies je voor mooie speelse linnen, groene bloemstukken en gouden kandelaren met lange dinerkaarsen.

Minimalistisch wit en groen

Minimalistisch en botanisch. Deze combinatie blijft een favoriet bij aanstaande bruidsparen en wat kun je daar veel mee in de styling! Er bestaat ontzettend veel soorten groenwerk om slingers te creëren en veel witte soorten bloemen om als favoriet te kiezen. Kies voor één tot maximaal 3 soorten bloemen.  

Tip: Stuur in de uitnodiging een takje eucalyptus mee (ruikt ook erg lekker!) en gebruik goud als accent.

Top 5 kleuren van dit jaar

De top vijf kleuren voor 2022 zijn levendige roze en paarse tinten, aardse olijfgroen, zacht en donkergeel en oceaan blauw. 

Tot slot. Voordat je je compleet gaat storten op de kleuren, kijk eerst of het past bij de trouwlocatie die je voor ogen hebt.

Heb je extra inspiratie nodig? Bekijk hier de kleurentrends van 2022

Its you

Een van mijn favoriete weddingtrend van dit jaar: INDIVIDUALITEIT!

Door een statement item toe te voegen aan jouw stijl, benadruk je jouw persoonlijkheid. En daar komen de meest bijzondere, verrassende en waanzinnige bruiloften van. Denk aan bontjassen, knalrode lippenstift, bruidsmeisjes in jumpsuits, bruiden met mega mooie statement kronen en de 2 delige (sexy) trouwjurken.

Food and drinks

Whats hot? Yessss, dit jaar gaan we voor de meer persoonlijke, verrassende en mooi gestylde eet- en drinksensaties. Whats HOT:

- Signature drankjes - jouw favoriet en zijn favoriet als welkomstdrankje of na de trouwceremonie;

- De Tequilla, Gin-Tonic, Champagne of Mocktail bar (- bye bye randome cocktailbars);

- Kleine dishes, waarbij elk gerecht een smaakvolle sensatie is én prachtig gestyled; 

- Mini wedding cakes, waarbij de accent ligt op de smaak van de vulling; 

- Vegan fingerfood. Minihapjes die te mooi zijn om op te eten;

 - Shared dining. Men gaat dit jaar voor de intieme en de persoonlijke eetmomenten (no more buffets). Met grote groepen gasten is het shared dining concept een goed alternatief. Maar dan wel op en top gestyled. Duuuh!

Jouw bruiloft, jouw regels

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat jij en jouw partner leuk vinden. De trends zijn een mooi meegenomen inspiratiebron en geeft in ieder geval wat kaders om verder uit te denken. En eerlijk, sommige zijn wel heel erg het overwegen waard! 

Picture credits: Emma Epic Love Story en Madison Emily Hare Photo

Bezig met jouw trouwplanning?
Download de handige checklist trouwen

Hi lovebirds,

wat leuk dat je komt kijken!

Mijn man wordt soms gek van mij… Elke keer na een prachtige bruiloft of een prachtige trouwjurk, vraag ik hem steeds weer: “Babe, zullen we voor de gein nog een keer trouwen?” Drie keer raden wat zijn antwoord is: “Neeeheee, babe…” Hè jammer nou. Lees hier meer over mij en mijn werk. En ja, bij elke bruiloft piek ik toch weer een traantje weg... 

Lees verder over mij


Voor meer tips en inspiratie:
FOLLOW MY WORK

© Copyright Weddings & Celebrations by Hamida Hamerslag  |  De Wedding Workshop |  Masterclass multiculturele weddingplanning | KvK: 64883620  | Algemene voorwaarden | Privacystatement |  Ontwerp & realisatie: MM