Wedding
planning tips

Welkom bij de blog! Geniet van een mix van tips, verhalen en inspiratie.


CORONA PROOF TROUWEN


De corona maatregelen zijn op z'n zachts gezegd voor toekomstige bruidsparen een megabummer vol onzekerheden.

Maar hey! Er wordt getrouwd, want de liefde is niet gecancelled.

Ondanks de opgelegde maatregelen heb ik 2 bruiloften mogen begeleiden. Het ene bruidspaar heeft de bruiloft één keer eerder verschoven en ging door met 50 gasten. Het andere bruidspaar heeft de oorspronkelijke bruiloft ook een keer eerder moeten verschuiven en mocht maar met enkel 30 gasten doorgaan, zonder horecamogelijkheden. Hieronder vind je enkele waardevolle tips die uit de praktijk is gebleken. Ook als je in 2021 trouwt, is het handig om deze Corona proof weddings tips als plan B te noteren. 

(NB: houd altijd de huidige maatregelen in acht die vermeld staan op de website van de Rijksoverheid)

Eerste enkele voordelen

Van wat ik heb geleerd, heeft een corona proof wedding zijn voordelen: 

- er is meer aandacht voor het bruidspaar en de gasten (onderling);

- bubbels, bites en diners zijn veel intiemer;

- je kunt dag veel intenser te beleven;

- in sommige gevallen heb je geld over. Dit kun je mooi gebruiken om jouw wedding nog meer pinterest waardig te maken of je koopt gewoon die te dure trouwschoenen die je zo graag wilde ;-)

Tijdens de grote dag

Andere fijne voordelen van een kleinere, intieme wedding is dat je over het algemeen meer tijd op de dag zelf hebt. Benut dit door uitgebreid en luxe te ontbijten (want jouw grote dag gaat echt beginnen, neem het er van!), je hebt meer tijd om je klaar te maken, je hebt meer tijd voor het maken van foto’s. Met jouw liefste, maar ook met jouw dierbare naasten.

Gasten downsizen

Gasten downsizen betekent pakweg het aantal genodigden minimaliseren. Dit is écht-één-van-de- meest-lastige beslissingen die je als bruidspaar moet nemen. Gelukkig leert de ervaring dat gasten alle begrip hebben, als zij bij nader inzien niet aanwezig mogen zijn bij jullie bruiloft. Laat hen dan ook echt weten dat het een moeilijke keuze voor jullie is geweest en hoe vervelend jullie het vinden dat ze er niet bij kunnen zijn. Ben je momenteel bezig met het plannen van jouw toekomstige bruiloft? Maak dan alvast een reseverelijst van gasten die je er sowieso bij wilt hebben. Dit scheelt voor het geval je later toch moet downsizen. 

Live streaming

Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is, (vooral in onze multiculturele community) om in bijzijn van je familie en beste vrienden te trouwen. Om hen toch mee te nemen in jullie bijzondere dag, is live streaming een goede optie. Google even wat bij jullie past qua style en budget. Check hoe het bedrijf omgaat met privacy van de linkjes. Vraag een familielid om de ouderen te instrueren hoe ze kunnen meekijken. Om het nog meer bijzonder te maken: stuur de gasten die niet komen, een persoonlijk kaartje met de link van de live stream en doe er iets lekkers bij. Zo kunnen zij letterlijk echt intens genieten van jullie mooie dag.

Styling

Als je budget over hebt, dan kan je iets meer doen met de styling. Kies voor echte bloemen, die je na afloop meeneemt naar huis, zodat je daarna nog lekker in sferen kan genieten. Plaats de ceremoniestoelen op een speelse manier, waarbij je rekening houd met 1,5 meter afstand per huishouden. Dus geen strakke opstelling. Nu de bruiloft niet meer groots en massaal is, maar intiem en besloten, maak dan wat meer aan gepersonaliseerde kaartjes voor op de ceremoniestoelen of tafels, gepersonaliseerde of luxere bedankjes. 

Extra ceremony love!

Als je budget over hebt, dit is mijn favorite part: live muziek tijdens de ceremonie! Bij de opkomst van de bruidegom en/of bruid en vader, als achtergrond muziek bij het tekenen of bij het verlaten van de zaal. Denk aan een zanger, violist, saxofonist bijvoorbeeld. Dat maakt de trouwceremonie echt zo compleet. En je steunt hiermee ook een beetje de entertainment industrie, die ook erg hard getroffen zijn. Fijn gevoel toch?

Food & Fun

Bij de eerste coronaproof bruiloft die ik mocht verzorgen, was de horeca nog niet dicht. Gasten moesten wel op hun plek blijven zitten en dansen mocht niet. Om de dag voor de gasten zo leuk mogelijk te maken, hebben we een aantal dingen gedaan: de styling van elke tafel was nog mooier aangekleed dan eerst bedacht: vollere bos bloemen in grote vazen, drijfkaarsje in cilinders, op alle tafels stonden etagères met lekkernijen, er stonden lijstjes op de tafel met leuke anekdotes over het bruidspaar, voor elke gast stond een persoonlijke boodschap voor de genodigden en op elke plek hebben wij gepersonaliseerde handgel neergelegd. En natuurlijk de menukaart en het programma van de dag. 

Food at the end…

Bij de tweede bruiloft, was het volgens de regels, niet toegestaan om eten en drinken te verzorgen. Maar dit hebben we opgelost door de gasten na afloop een mooie goodiebag mee te geven, met daarin verse maaltijden, wat te drinken en wat zoets. Ook had het bruidspaar de bedankjes hierin gestopt. Heel handig en coronaproof!

2021 weddings en meer

Door de maatregelen is een c-proof wedding niet tot in de late/vroege uurtjes. Boek daarom een overnachting om de weddingmood voort te zetten of zorg ervoor dat jullie huis superromantisch gedecoreerd is. Laat iemand de tafel mooi indekken met bites & bubbles, compleet met kaarsen en rozenblaadjes all over the place. Geniet samen nog heerlijk na!

Voor de bruidsparen die in 2021 of 2022 trouwplannen hebben: kijk in de voorbereiding naar de algemene voorwaarden van de betrokken leveranciers. Zijn ze flexibel met eventuele verschuivingen of het inkorten van de producten of diensten? Wat zijn de mogelijkheden? Dubbelcheck dit.

Meer weten?

Je zult je verbazen over wat er allemaal komt kijken bij een kleine intieme bruiloft. Zowel in de voorbereiding, maar ook op de dag zelf. Uiteraard help en denk ik graag mee of jij écht een weddingplanner nodig hebt. Stuur een mail naar info@hamidahamerslag.nl en ik kijk graag met je mee.


Voor meer tips en inspiratie:
FOLLOW MY WORK

Hi lovebirds,

wat leuk dat je komt kijken!

Mijn man wordt soms gek van mij… Elke keer na een prachtige bruiloft of een prachtige trouwjurk, vraag ik hem steeds weer: “Babe, zullen we voor de gein nog een keer trouwen?” Drie keer raden wat zijn antwoord is: “Neeeheee, babe…” Hè jammer nou. Lees hier meer over mij en mijn werk. En ja, bij elke bruiloft piek ik toch weer een traantje weg... 

Lees verder over mij

© Copyright Weddings & Celebrations by Hamida Hamerslag  |  De Wedding Workshop |  Masterclass multiculturele weddingplanning | KvK: 64883620  | Algemene voorwaarden | Privacystatement |  Ontwerp & realisatie: MM